lauantai 9. syyskuuta 2017

Kun barbin vaatteen ajattelin ommella. Mutta kuinkas kävikään.! :)

Sain keväällä vihdoinkin oman ompelukoneen. Olin jo muutenkin pitkään ajatellut hankintaa. Ja sattuman kautta sain käytetyn, mutta toimivan. :)


Yhtenä päivänä sainkin hyvän idean, että ompelisin ensi kertaa barbille pienen vaatteen.

Hyvänä harjoitus kankaana olikin hyvä käyttää oma vanha toppi, jonka olisin muutenkin leikellyt siivousräteiksi.
Vapaalla kädellä sitten piirsin ja leikkasin ommeltavat palat. Tässä vaiheessa olisikin jo pitänyt huomata oma pieni erhe koossa.
Joten kun vihdoin ja viimein sain paidan ommeltua ja käännettyä oikein päin (vaikka piti silti vielä vähän ommella lisää), niin oli aika kokeilla barbin päälle.
Kaulasta ja hihasta olikin sitten ihan liian pieni.

Tämä olikin ihan ensimmäinen räpellys ompelukoneella, joten tästä viisastuneena tuleekin mietettyä tarkemmin seuraavaa kokeilua barbille. Ja tietenkin mielellään kaavan kanssa tehtynä.

Viimeksi ompelukoneella olenkin kunnolla ommellut peruskoulussa. Joten aikaa on kulunut. Vaikka peruskoulun jälkeen olenkin korjannut tasan 2 kertaa vaatteen sekä verhoihin ommellut vain käännöksen. Joten taito on vähän ruosteessa, mutta eiköhän palaudu muistista ja selkärangasta kun vain alkaa ompelemaan. :)

2 kommenttia:

  1. Harjoitus tekee mestarin! Barbien vaatteet eivät ole kaikkein helpoimpia ommeltavia, koska ovat niin pieniä. Aloita jostakin isommasta. Tee vaikka tyttärellesi paita omasta topistasi. Mallin saat sopivasta entisestä paidasta. Raija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että tekemällä oppii. On tässä kyllä suunniteltu ja mietitty. :)

      Poista